Superfrisch R
Środek wspomagający wybarwienie, stabilizuje pH.
Nuba Kombi Superfrisch PL CL/AF
Neutralny w smaku stabilizator utrzymujący świeżość i regulujący pH.
Weichin SZ
Preparat do namaczania skórek, do oddzielenia błony śluzowej przy ozorach wieprzowych i wołowych.
Pieczeń Bawarska CL
Mieszanka przyprawowa do pieczeni – nuta pieprzu, kolendry, gałki i aromat dymu.
Kebab Alhambra b/g
Pikantna mieszanka przyprawowa, dosmacza mięsa siekane jak i pieczone np: golonka po bawarsku.
Przyprawa do dziczyzny CL/AF
Kompletna mieszanka do dziczyzny, mięsa i wędlin.
Kminkowa CL
Mieszanka przyprawowa do kiełbasy kminkowej – nuta pieprzu, kminku i gałki muszkatołowej.
Parówka Kombi B/GL
Kompletna mieszanka do wędlin parzonych, np: parówek.
Pasztetowa ze słoika b/g i b/f
Mieszanka przyprawowa do pasztetu ze słoika.
Krajeńska CL
Pikantna mieszanka przyprawowa do kiełbasy krajeńskiej, tyrolskiej – nuta pieprzu, kminku, imbiru i czosnku.
Gyros Rot CL/AF
Mieszanka do przyprawiania mięsa i wyrobów mięsnych – czerwona sól przyprawowa z ziołami: rozmarynem, tymiankiem i oregano do grillowania, dań z patelni, pieczeni.
Szynkowa CL
Kompletna mieszanka do kiełbasy szynkowej lub innych wędlin parzonych – nuta pieprzu, kolendry, imbiru i gałki.
Śląska z kolendrą CL/AF
Kompletna mieszanka do kiełbasy śląskiej – wyrazista nuta kolendry.
Winerka CL "Golden Spice"
Preparat przyprawowy do winerek, parówek i frankfurterek – nuta pieprzu, gałki, imbiru i papryki.
Krucha B/GL
Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy kruchej.
Nubalin CL
Mieszanka do podkreślenia smaku wyrobów mięsnych i wędlin, do zup, sosów i sałatek.
Nubarom CL/AF
Kombinacja środków przyprawowych wzmacniająca smak mięsa.
Przyprawa Śląska KRUPNIOK
Kompletna mieszanka przyprawowa.
Przyprawa Śląska KRUPNIOK Z KRWIĄ
Kompletna mieszanka do krupnioka z suszoną krwią.
Salceson
Kompletna mieszanka przyprawowa do salcesonu o wykwintnym smaku
Feinrot Super
Środek wspomagający wybarwienie do wędlin parzonych, gotowanych i surowych.
Blitz Rot Plus
Środek do szybkiego wybarwienia i utrzymania świeżości wędlin.
Propi - color
Barwnik na bazie karminu, do barwienia wędlin, pate i pasztetów.
Kombi Lak
Płynny, uniwersalny wzmacniacz kutrowy, utrzymujący wiązanie.
Polasol 5000
Wzmacniacz kutrowy do bloków szynkowych, wyrobów wędzonych i konserw.
Nuba Fosrot Super E CL/AF
Uniwersalny, kompletny wzmacniacz kutrowy do wędlin parzonych.
Nuba Kombi Lak GS CL/AF
Bezfosforanowy, bezalergenowy preparat do peklowania, sporządzania solanek.
Nubassan A CL/AF
Bezfosforanowy wzmacniacz kutrowy, do produktów klasy PREMIUM.
Antyfettin
Specjalny emulgator do pasztetów.
Polasol 2000
Wzmacniacz kutrowy do wędlin parzonych.
Barwnik Carmel CA 5000
Naturalny barwnik przy produkcji wędzonek oraz do kolorowania jelit wieprzowych i baranich.
Smaczek
Przedłuża smak użytych przypraw na dłużej.
Astra SG Nowa B
Kompletna mieszanka do szynki gotowanej.
Astra SG Nowa K
Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, polędwic, boczków.
Osłonki barierowe
Bardzo szczelnie przylegają do farszu, do wyrobów drobiowych, parzonych, karmy dla zwierząt, nie wolno w niej wędzić:
Osłonki bezbarwne, bez nadruku:
- ⌀ 63 – pasztet, metka
- ⌀ 78 – pasztet, metka
- ⌀ 86 – pasztet, metka
- ⌀ 115 – salceson
- ⌀ 150 – mielonka, mortadela, szynkowa parzona
Osłonki z nadrukiem:
- ⌀ 40 – "Tatarska"
- ⌀ 40 - "Metka cebulowa"
- ⌀ 40 - "Pasztetowa Tradycja smaku"
- ⌀ 40 – "Pasztetowa Delikatny smak"
- ⌀ 40 – "Pasztetowa drobiowa"
- ⌀ 45 Amiflex – "Pasztetowa firmowa"
- ⌀ 55 - "Pasztet borowikowy"
- ⌀ 60 – "Kiełbasa ze słoika"
- ⌀ 60 – "Polędwica drobiowa" z indykiem
- ⌀ 60 – "Polędwica drobiowa" z koroną – zwana złota perła
- ⌀ 115 – "Dębicka"
- ⌀ 115 – "Mielonka wieprzowa"
- ⌀ 115 – "Tyrolska"
- ⌀ 115 – "Salceson" (świnka)
- ⌀ 115 – "Mortadela" czerwona osłonka
- ⌀ 115 – "Wyroby podrobowe", średnica 73, do parzenia, m.in. karmy dla psów
- ⌀ 115 – "Wyrób podrobowy ", średnica 73, marszczona
- ⌀ 85 (na płasko 135) – wzór szyszki, łuski
- ⌀ 95 (na płasko 150) - Amiflex "Szynka konserwowa"
- ⌀ 150 - Amiflex – "Mielonka Zawsze dobra"
Jelita baranie, naturalne
- w 1 pęczku jest ok. 92 mb jelit
Idealnie nadają się do produkcji frankfuterek, kabanosów.
Środek służący do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Tak zakonserwowane mięso przeciwdziała namnażaniu się bakterii oraz nadaje wędzonkom, kiełbasom trwałość oraz czerwono - różowy kolor..
Nici wędzarnicze
Fartuchy wodoodporne i masarskie
Igły, pętelki, patyczki
Strzykawki i nastrzykiwarki
Haki wędzarnicze
Nadziewarki
Termometry – np: do wędzarni, drewniane
Zaciskarki i klipsy do osłonek
Zrębki - olcha-buk oraz olcha-buk z owocem jałowca
SIATKI DO WĘDZENIA: dostępne w kolorach białym, czerwonym, biało-czerwonym
⌀ 14 – do polędwiczek, serów
⌀ 16 – do wszystkich mięs, szynek itp: do 1 kg
⌀ 18 – do wszystkich mięs, szynek itp: powyżej 1 kg
⌀ 24 – np: do baleronów
Jelita wieprzowe, naturalne - w 1 pęczku jest ok. 92 mb jelit
22/24 - do kiełbasy cieńszej śląskiej
24/26 – do kiełbasy swojskiej śląskiej
26/28 – do kiełbasy śląskiej
28/30 – do pasztetu i kaszanki
Pozostałe osłonki
- Osłonka barierowa Kranz – do metki (wieniec), 5-cio warstwowa, nie nadaje się do wędzenia, kolor pomarańczowy, 1 szt – 20 mb.
- Osłonka celulozowa Nojax kaliber 23 – do parówek, 1 szt = 25,6 mb
- Osłonka kolagenowa Kranz mahoń ⌀ 52, lekko marszczona – do kiełbasy np: lisieckiej
- Osłonka Faser mahoń ⌀ 55, gładka – do pakowania szynek, wędzonek, kiełbas parzonych, suszonych, produktów plasterkowanych
- Osłonka barierowa ⌀ 85 kątnica – 5-cio warstwowa, format wianka
- Osłonka Viscoflex do pasztetu borowikowego, materiałowa, wsad – 0,8 kg
Osłonki poliamidowe
Charakteryzują się dobrą wytrzymałością mechaniczną, odporne na ciepło, osłonki napełniamy przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych:
bezbarwne np: ⌀ 115, ⌀ 150 do salcesonu,
prosta, marszczona do pasztetu wędzonego (żółta) 1 szt – 10 mb
Osłonki kolagenowe, jadalne
Przeznaczone do parówek, frankfuterek, kabanosów, osłonki do użycia bezpośrednio po rozpakowaniu.
Osłonki białkowe karmel
Do kiełbas parzonych i wędzonych, zapewniają naturalny wygląd np:
Osłonki bez napisu.
- ⌀ 45 – do metki;
- ⌀ 45 – kolor cebulowy do metki cebulowej
- ⌀ 55 – do kiełbasy krakowskiej, łatwozdejmowalna
- ⌀ 65 i ⌀ 80 – do kiełbasy szynkowej, krakowskiej
- ⌀ 100 – do kiełbasy szynkowej, mortadeli
Osłonki z napisem.
- ⌀ 65 – "Krakowska" – łatwozdejmowalna,
- ⌀ 65 – "Żywiecka" - łatwozdejmowalna
- ⌀ 80 – "Szynkowa"
- ⌀ 80 – "Szynkowa Tradycyjny Smak"
Nuba Kombi Lak GS CL/AF
Bezfosforanowy płynny preparat z przyprawami do peklowania wyrobów peklowanych, wędzonek i wędlin.
Astra BMF
Kompletna mieszanka bezfosforanowa do szynki gotowanej.
Delisol Umami
Wzmacniacz smaku do wszystkich rodzajów wędlin.
Aalrauch
Środek z aromatem dymu do wyrobów mięsnych i wędlin.
Astra SG 100
Kompletna mieszanka do szynki gotowanej, do drobiu i polędwic.
Astra SG 70
Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, boczków, polędwic i baleronów.
Astra SG Nowa B
Kompletna mieszanka do szynki gotowanej.
Astra SG Nowa K
Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, polędwic, boczków.
Kibo - Zart
Środek do skruszania wyrobów mięsnych, piersi drobiowych.
Nuba Murbin CL/AF
Sól do skruszania mięs zarówno do masowania jaki i do nastrzyku.
Vitacel
Błonnik pszenny
Nuba Fosrot C+C CL/AF
Uniwersalny, funkcjonalny środek do kutrowania kiełbas, na bazie cytrynianów i węglanów.
Nubatec Smakpol AF
Środek przyprawowy do nastrzyku szynek.
Astra SD
Kompletna mieszanka do szynki gotowanej konserwowej, wyrobów blokowych.
Astra SG Tyrolska
Kompletna mieszanka do szynki tyrolskiej.
Kolatisol 50
Kompletny środek do nastrzyku szynek oraz wędzonek rozdrobnionych.
Astra SM
Kompletna mieszanka do szynki mielonej typu mielonka.
Salami Super
Pełna, kompletna przyprawa do salami.
Polska surowa CL
Mieszanka kompletna do kiełbasy polskiej surowej.
Frankfurterki
Oryginalna, śląska mieszanka smakowa o lekko pikantnym smaku
Kultury startowe / Baktoferment
Kultury startowe do produkcji wędlin surowych.
Pasztet borowikowy
Mieszanka z aromatem leśnych grzybów i z suszonym borowikiem.
Pasztetowa
Mieszanka przyprawowo-stabilizująca do pasztetów
Pasztetowa G bez fosforanów
Naturalne przyprawy z koncentratem pieprzu.
Chilli con carne AF
Preparat do przyprawiania pikantnych potraw z mięsa mielonego na bazie papryki, cebuli, chilli i pieprzu. Nie zawiera wymagających deklaracji alergenów.
Pieczeń Bawarska CL/AF
Mieszanka bez składników E i bez alergenów. Zawiera pieprz, kolendrę gałkę muszkatołową i lekką nutę dymu. Do pieczeni grubo i drobnorozdrobnionych.
Crusty Dust
Kompletna mieszanka o egzotycznej nucie - do potraw z grilla, pieczeni, sałatek, dipów i masła ziołowego.
Sos pomidorowy - sos bolognese CL/AF
Zagęstnik przyprawowy do sosów, mięs mielonych, do spagetti, bolognese oraz do lasagni. Nie zawiera wymaganych deklaracji alergenów.
Gyros ROT CL/AF
Mieszanka do przyprawiania mięsa (gyrosa, szaszłyków, dań z patelni, pieczeni, boczków, żeberek, steków czy gulaszu), nie zawiera alergenów. Czerwona sól z rozmarynem, tymiankiem i oregano.
Pieczeń Grillowa
Mieszanka naturalnych przypraw polecana do wszystkich wyrobów grillowych.
Kebab Alhambra bez glutaminianu sodu
Charakterna mieszanka przyprawowa z wyrazistymi cząstkami marchwi, cebuli i ziół. Dosmacza mięsa siekane i pieczone.
Steako Uniwersal
Naturalna kompozycja przypraw do steków i mięs z grilla.
Kebab Hindi
Ziołowa, jasna mieszanka przyprawowa, szczególnie do donera/kebaba drobiowego.
Posypka Myśliwska
Gruboziarnista, kolorowa posypka do wszystkich rodzajów pieczeni, boczków, mięs parzonych i wyrobów z grilla.
Emulsja - Cebuli smażonej
Płynna przyprawa do wędlin, metek i wyrobów peklowanych gotowych.
Glazura
Preparat do sporządzania emulsji wytwarzającej powłokę ciemnobrązową podczas pieczenia.
Kolatin Rustikal bez glutaminianu sodu
Zestaw środków do szynki np: farmerskiej, szwarcwaldzkiej, burgunckiej i podobnych wyrobów peklowanych, surowych na sucho – NIE ZAWIERA glutaminianu sodu.
Kolatin Rustikal
Zestaw środków z przyprawami do szynki np: farmerskiej, szwarcwaldzkiej, burgunckiej i podobnych wyrobów peklowanych, surowych na sucho.
Przyprawa do dziczyzny CL/AF
Kompletna mieszanka do dziczyzny – mięsa i wędlin, przyprawy naturalne z grzybami leśnymi.
Kiełbasa myśliwska
Mieszanka przyprawowa do kiełbas podsuszanych z delikatną nutą jałowca.
Rycerska
Mieszanka przypraw, nuta bałkańskich przypraw, nadaje się do wyrobów z dziczyzny.
Aromat - smażonego kurczaka
Do produkcji wyrobów mięsnych i wędlin.
Aromat - pieczonego kurczaka
Naturalne przyprawy do wyrobów mięsnych i wędlin.
Esencja czosnku
Płynny koncentrat przyprawowy do mięsa i wędlin.
Marynata Gyros Fix CL/AF
Nie zawiera substancji E ani alergenów. Typowy smak gyros z wyraźnymi ziołami, do marynowania wyrobów mięsnych - w patelni, szaszłyków, mielonych itp.
Marynata Barbecue American Bacon CL
Gęsta pasta o czerwonej barwie, nie zawiera E. Do przyprawiania i marynowania potraw z wieprzowiny, wołowiny, drobiu i warzyw - z patelni i grilla..
Marynata Bistro Bordeaux CL
Środek do marynowania i przyprawiania wyrobów na grilla na bazie wina Bordeaux do steków i karczków.
Esencja papryki w płynie CL/AF
Naturalny ekstrakt przyprawowy do dosmaczania i kolorowania wyrobów mięsnych, nie zawiera alergenów i glutenu.
Bacon
Posypka do szynek pieczonych, boczku i mięs garmażeryjnych
Bacon Grill Mix
Bekonowa posypka do mięs, boczków i pieczeni.
Salceson Ozorkowy CL
Kompletna mieszanka z nutą pieprzu, goździków, majeranku, kolendry i chilli. Nie zawiera składników z oznaczeniem E.
Przyprawa Śląska KRUPNIOK BIAŁY
Mieszanka do wyrobów bez udziału krwi – kaszanka, salceson, wyroby garmażeryjne: gołąbki, pierogi.
Pasztet ze słoika b/gl,
Bez glutaminianu sodu i bez fosoranów – naturalne przyprawy, zioła
Pasztetowa ze słoika
Naturalne przyprawy, mieszanka do pasztetu ze słoika
Pasztet cielęcy
Przyprawa do pasztetu, typowy smak "złotej pasztetowej"
Pasztet kremowy V
Kompletny preparat przyprawowy z zagęstnikiem.
Pasztet Ardeński
Preparat przyprawowy do pasztetów gotowanych.
Pasztet Ardeński V
Mieszanka do pasztetów z wanilią.
Metka cebulowa CL/AF
Seria bez glutenu i alergenów, zapewnia typowy posmak cebuli kalifornijskiej
Metka CL/AF
Seria bez glutenu i alergenów, kompletna mieszanka do sporządzenia metki brunszwickiej.
Chorizo CL/AF
Preparat na bazie papryki, chilli, pieprzu i czosnku do przyprawiania i produkcji kiełbasy surowej twardej.
Sal Met Metka Herbaciana
Środek do dojrzewania wędlin surowych na bazie laktozy. Delikatny smak metki z aromatem rumu.
Polska surowa pikantna
Mieszanka do kiełbasy polskiej surowej, twardej jak i smarowanej. Zawiera pieprz, gałkę, gorczycę i czosnek
Sal Met PIEPRZOWA HOT
Mieszanka do wędlin surowych, zawiera aromaty i przyprawy.
Winerka / Frankfurterka CL/AF
Pikantna mieszanka bez E i alergenów, nuta pieprzu, gałki, imbiru i kminku.
Szynkowa CL
Przyprawa do kiełbasy szynkowej i szynki mielonej. Seria bez glutenu i laktozy.
Parówki
Podwawelska
Mieszanka wzorowana na najlepszych tradycjach smakowych.
Śląska AF
Mieszanka przyprawowa do kiełbas parzonych, bez alergenów.
Rycerska
Nuta bałkańskich przypraw, nadaje się do wyrobów z dziczyzny.
Krucha B/GL
Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy kruchej bez glutaminianu sodu.
Krucha
Preparat zapewnia korzystny zgrys typowy dla wyrobów wiejskich.
Tuchowska
Pozwala uwydatnić się smakom w czasie podgrzewania lub grillowania.
Zwyczajna
Przyprawa z wyraźnymi cząstkami ziół.
Kabanos staropolski
Kompletna mieszanka do kabanosa staropolskiego, aromatyczny, pikantny smak.
Domowa na grubym pieprzu
Naturalna przyprawa do kiełbas parzonych i pieczonych, wyraźny łamany pieprz czarny
Biała grillowa z majerankiem
Mieszanka przyprawowa do kiełbasy białej grillowej z majerankiem.
Kminkowa CL
Preparat przyprawowy do kiełbasy kminkowej lub innych wędlin parzonych.
Krakowska
Legendarna mieszanka, tu króluje mięso i delikatne aromaty przypraw.
Kiełbasa myśliwska
Przyprawa do kiełbas podsuszanych z delikatną nutą jałowca.
Kiełbasa szlachcica
Mieszanka do wędlin parzonych z nutą pieprzu białego i ziołowego.
Parówka wiedeńska H
Kompozycja przypraw naturalnych i aromatów przypraw
Parówka Kombi K
Kompletna mieszanka do parówek, kiełbasek do zgrzania
Parówka Kombi bez glutaminianu sodu
Kompletna mieszanka do wędlin parzonych np; parówek
Winerka CL "Golden Spice"
Mieszanka do parówek do zgrzania, nuta pieprzu, gałki, imbiru i papryki.
Kiełbasa pikantna Teufle CL/AF
Do produkcji kiełbas parzonych, surowych czy pieczeni. Nie zawiera składników E ani alergenów. Nuta chilli, papryki i pieprzu.
Swojska słoikowa
Kompletna mieszanka do kiełbasy słoikowej.
Ślimaczki
Kiełbaski nadziewane w jelito baranie i zwijane w ślimaczki są atrakcją na grillu.
Kiełbasa do smażenia z cytryną
Mieszanka przyprawowa do kiełbasy do smażenia z cytryną.
Kabanos
Przyprawa naturalna do kabanosów.
Kiełbasa ze słoika
Preparat z żelatyną do produkcji kiełbasy swojskiej ze słoika.
Swojska
Wyraźna nuta czosnku.
Żywiecka
Mieszanka o aromatycznym i pikantnym smaku.
Śląska z kolendrą CL/AF
Kompletna mieszanka do kiełbasy śląskiej z kolendrą
bez glutaminianu sodu
Śląska z kolendrą
Przyprawa wzmocniona kolendrą.
Dębicka
Kompletna mieszanka do kiełbasy dębickiej.
Smaczek
Przedłuża smak użytych przypraw na dłużej, na bazie naturalnych przypraw.
Szynka piwna
Preparat do produkcji kiełbas parzonych i pieczeni.
Lisiecka Jasna
Doskonale komponuje się z wkładem schabowym.
Zamówienia
tel: + 48 600 278 663
tel: + 48 602 667 092
tel: + 48 32 419 08 80
tel: + 48 32 415 57 77
Godziny otwarcia
Poniedziałek-piątek 7:00 - 15:00
PPUH SMAKPOL SP. Z O.O.
ul . Łąkowa 26 L
47-400 Racibórz