Powrót do menu

Superfrisch R

Środek wspomagający wybarwienie, stabilizuje pH.

Nuba Kombi Superfrisch PL CL/AF

Neutralny w smaku stabilizator utrzymujący świeżość i regulujący pH.

Weichin SZ

Preparat do namaczania skórek, do oddzielenia błony śluzowej przy ozorach wieprzowych i wołowych.

Pieczeń Bawarska CL

Mieszanka przyprawowa do pieczeni – nuta pieprzu, kolendry, gałki i aromat dymu.

Kebab Alhambra b/g

Pikantna mieszanka przyprawowa, dosmacza mięsa siekane jak i pieczone np: golonka po bawarsku.

Przyprawa do dziczyzny CL/AF

Kompletna mieszanka do dziczyzny, mięsa i wędlin.

Kminkowa CL

Mieszanka przyprawowa do kiełbasy kminkowej – nuta pieprzu, kminku i gałki muszkatołowej.

Parówka Kombi B/GL

Kompletna mieszanka do wędlin parzonych, np: parówek.

Pasztetowa ze słoika b/g i b/f

Mieszanka przyprawowa do pasztetu ze słoika.

Krajeńska CL

Pikantna mieszanka przyprawowa do kiełbasy krajeńskiej, tyrolskiej – nuta pieprzu, kminku, imbiru i czosnku.

Gyros Rot CL/AF

Mieszanka do przyprawiania mięsa i wyrobów mięsnych – czerwona sól przyprawowa z ziołami: rozmarynem, tymiankiem i oregano do grillowania, dań z patelni, pieczeni.

Szynkowa CL

Kompletna mieszanka do kiełbasy szynkowej lub innych wędlin parzonych – nuta pieprzu, kolendry, imbiru i gałki.

Śląska z kolendrą CL/AF

Kompletna mieszanka do kiełbasy śląskiej – wyrazista nuta kolendry.

Winerka CL "Golden Spice"

Preparat przyprawowy do winerek, parówek i frankfurterek – nuta pieprzu, gałki, imbiru i papryki.

Krucha B/GL

Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy kruchej.

Nubalin CL

Mieszanka do podkreślenia smaku wyrobów mięsnych i wędlin, do zup, sosów i sałatek.

Nubarom CL/AF

Kombinacja środków przyprawowych wzmacniająca smak mięsa.

Przyprawa Śląska KRUPNIOK

Kompletna mieszanka przyprawowa.

Przyprawa Śląska KRUPNIOK Z KRWIĄ

Kompletna mieszanka do krupnioka z suszoną krwią.

Salceson

Kompletna mieszanka przyprawowa do salcesonu o wykwintnym smaku

Środki utrzymujące świeżość

Przyprawy bez glutaminianu sodu.

Środki do wyrobu wędzonek surowych, pieczonych

Przyprawy do dziczyzny

Aromaty do drobiu

Emulsje i aromaty

Posypki przyprawowe

Przyprawy do pasztetów, salcesonów i kruponików

Feinrot Super

Środek wspomagający wybarwienie do wędlin parzonych, gotowanych i surowych.

Blitz Rot Plus

Środek do szybkiego wybarwienia i utrzymania świeżości wędlin.

Propi - color

Barwnik na bazie karminu, do barwienia wędlin, pate i pasztetów.

Środki wspomagające wybarwianie.

Kombi Lak

Płynny, uniwersalny wzmacniacz kutrowy, utrzymujący wiązanie.

Polasol 5000

Wzmacniacz kutrowy do bloków szynkowych, wyrobów wędzonych i konserw.

Nuba Fosrot Super E CL/AF

Uniwersalny, kompletny wzmacniacz kutrowy do wędlin parzonych.

Nuba Kombi Lak GS CL/AF

Bezfosforanowy, bezalergenowy preparat do peklowania, sporządzania solanek.

Nubassan A CL/AF

Bezfosforanowy wzmacniacz kutrowy, do produktów klasy PREMIUM.

Antyfettin

Specjalny emulgator do pasztetów.

Polasol 2000

Wzmacniacz kutrowy do wędlin parzonych.

Wzmacniacze kutrowe i emulgatory.

Barwnik Carmel CA 5000

Naturalny barwnik przy produkcji wędzonek oraz do kolorowania jelit wieprzowych i baranich.

Smaczek

Przedłuża smak użytych przypraw na dłużej.

Astra SG Nowa B

Kompletna mieszanka do szynki gotowanej.

Astra SG Nowa K

Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, polędwic, boczków.

Osłonki barierowe

Bardzo szczelnie przylegają do farszu, do wyrobów drobiowych, parzonych, karmy dla zwierząt, nie wolno w niej wędzić:

 

Osłonki bezbarwne, bez nadruku:

- ⌀ 63 – pasztet, metka

- ⌀ 78 – pasztet, metka

- ⌀ 86 – pasztet, metka

- ⌀ 115 – salceson

- ⌀ 150 – mielonka, mortadela, szynkowa parzona

 

Osłonki z nadrukiem:

- ⌀ 40 – "Tatarska"

- ⌀ 40  - "Metka cebulowa"

- ⌀ 40 -  "Pasztetowa Tradycja smaku"

- ⌀ 40 – "Pasztetowa Delikatny smak"

- ⌀ 40 – "Pasztetowa drobiowa"

- ⌀ 45 Amiflex – "Pasztetowa firmowa"

- ⌀ 55 -  "Pasztet borowikowy"

- ⌀ 60 – "Kiełbasa ze słoika"

- ⌀ 60 – "Polędwica drobiowa" z indykiem

- ⌀ 60 – "Polędwica drobiowa" z koroną – zwana złota perła

- ⌀ 115 – "Dębicka"

- ⌀ 115 – "Mielonka wieprzowa"

- ⌀ 115 – "Tyrolska"

- ⌀ 115 – "Salceson" (świnka)

- ⌀ 115 – "Mortadela" czerwona osłonka

- ⌀ 115 – "Wyroby podrobowe", średnica 73, do parzenia, m.in. karmy dla psów

- ⌀ 115 – "Wyrób podrobowy ", średnica 73, marszczona

- ⌀ 85 (na płasko 135) – wzór szyszki, łuski

- ⌀ 95 (na płasko 150) - Amiflex "Szynka konserwowa"

- ⌀ 150 -  Amiflex – "Mielonka Zawsze dobra"

Jelita baranie, naturalne

- w 1 pęczku jest ok. 92 mb jelit

Idealnie nadają się do produkcji frankfuterek, kabanosów.

 

Środek służący do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Tak zakonserwowane mięso przeciwdziała namnażaniu się bakterii oraz nadaje wędzonkom, kiełbasom trwałość oraz czerwono - różowy kolor..

 

Nici wędzarnicze

Fartuchy wodoodporne i masarskie

Igły, pętelki, patyczki

Strzykawki i nastrzykiwarki

Haki wędzarnicze

Nadziewarki

Termometry – np: do wędzarni, drewniane

Zaciskarki i klipsy do osłonek

Zrębki - olcha-buk oraz olcha-buk z owocem jałowca

 

 

SIATKI DO WĘDZENIA: dostępne w kolorach białym, czerwonym, biało-czerwonym

 

⌀ 14 –  do polędwiczek, serów

⌀ 16 –  do wszystkich mięs, szynek itp: do 1 kg

⌀ 18 –  do wszystkich mięs, szynek itp: powyżej 1 kg

⌀ 24 –  np: do baleronów

 

 

Jelita wieprzowe, naturalne                       - w 1 pęczku jest ok. 92 mb jelit 

 

22/24 -  do kiełbasy cieńszej śląskiej

24/26 – do kiełbasy swojskiej śląskiej

26/28 – do kiełbasy śląskiej

28/30 – do pasztetu i kaszanki

 

Pozostałe osłonki

 - Osłonka barierowa Kranz – do metki (wieniec), 5-cio warstwowa, nie nadaje się do wędzenia, kolor pomarańczowy, 1 szt – 20 mb.

 

- Osłonka celulozowa Nojax kaliber 23 – do parówek, 1 szt = 25,6 mb

 

- Osłonka kolagenowa Kranz mahoń ⌀ 52, lekko marszczona – do kiełbasy np:  lisieckiej

 

- Osłonka Faser mahoń ⌀ 55, gładka – do pakowania szynek, wędzonek, kiełbas parzonych, suszonych, produktów plasterkowanych

 

- Osłonka barierowa ⌀ 85 kątnica – 5-cio warstwowa, format wianka

 

- Osłonka Viscoflex do pasztetu borowikowego, materiałowa, wsad – 0,8 kg 

 

Osłonki poliamidowe

Charakteryzują się dobrą wytrzymałością mechaniczną, odporne na ciepło, osłonki napełniamy przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych:

 

  • bezbarwne np: ⌀  115, ⌀ 150 do salcesonu,

  • prosta, marszczona do pasztetu wędzonego (żółta) 1 szt – 10 mb

 

 

Osłonki kolagenowe, jadalne

Przeznaczone do parówek, frankfuterek, kabanosów, osłonki do użycia bezpośrednio po rozpakowaniu.

 

 

Osłonki białkowe karmel

Do kiełbas parzonych i wędzonych, zapewniają naturalny wygląd np:

 

Osłonki bez napisu.

- ⌀ 45 – do metki;

- ⌀ 45 – kolor cebulowy do metki cebulowej

- ⌀ 55 – do kiełbasy krakowskiej, łatwozdejmowalna

- ⌀ 65 i ⌀ 80 – do kiełbasy szynkowej, krakowskiej

- ⌀ 100 – do kiełbasy szynkowej, mortadeli

 

Osłonki z napisem.

- ⌀ 65 – "Krakowska" – łatwozdejmowalna,

- ⌀ 65 – "Żywiecka" - łatwozdejmowalna

- ⌀ 80 – "Szynkowa"

- ⌀ 80 – "Szynkowa Tradycyjny Smak"

Nuba Kombi Lak GS CL/AF

Bezfosforanowy płynny preparat z przyprawami do peklowania wyrobów peklowanych, wędzonek i wędlin.

Astra BMF

Kompletna mieszanka bezfosforanowa do szynki gotowanej.

Delisol Umami

Wzmacniacz smaku do wszystkich rodzajów wędlin.

Aalrauch

Środek z aromatem dymu do wyrobów mięsnych i wędlin.

Peklosól

Akcesoria - pozostałe.

Akcesoria - siatki do wędzenia.

Akcesoria - jelita.

Akcesoria - osłonki.

Nastrzyk bez fosforanów.

Wzmacniacz smaku i wędzenia.

Astra SG 100

Kompletna mieszanka do szynki gotowanej, do drobiu i polędwic.

Astra SG 70

Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, boczków, polędwic i baleronów.

Astra SG Nowa B

Kompletna mieszanka do szynki gotowanej.

Astra SG Nowa K

Kompletna mieszanka do nastrzyku szynek, polędwic, boczków.

Kibo - Zart

Środek do skruszania wyrobów mięsnych, piersi drobiowych.

Nuba Murbin CL/AF

Sól do skruszania mięs zarówno do masowania jaki i do nastrzyku.

Vitacel

Błonnik pszenny

 

Nuba Fosrot C+C CL/AF

Uniwersalny, funkcjonalny środek do kutrowania kiełbas, na bazie cytrynianów i węglanów.

Nubatec Smakpol AF

Środek przyprawowy do nastrzyku szynek.

Astra SD

Kompletna mieszanka do szynki gotowanej konserwowej, wyrobów blokowych.

Astra SG Tyrolska

Kompletna mieszanka do szynki tyrolskiej.

 

Kolatisol 50

Kompletny środek do nastrzyku szynek oraz wędzonek rozdrobnionych.

Astra SM

Kompletna mieszanka do szynki mielonej typu mielonka.

Środki do nastrzyku wędzonek parzonych i wyrobów blokowych

Salami Super

Pełna, kompletna przyprawa do salami.

Polska surowa CL

Mieszanka kompletna do kiełbasy polskiej surowej.

Frankfurterki

Oryginalna, śląska mieszanka smakowa o lekko pikantnym smaku

Kultury startowe / Baktoferment

Kultury startowe do produkcji wędlin surowych.

Pasztet borowikowy

Mieszanka z aromatem leśnych grzybów i z suszonym borowikiem.

Pasztetowa

Mieszanka przyprawowo-stabilizująca do pasztetów

Pasztetowa G bez fosforanów

Naturalne przyprawy z koncentratem pieprzu.

Chilli con carne AF

Preparat do przyprawiania pikantnych potraw z mięsa mielonego na bazie papryki, cebuli, chilli i pieprzu. Nie zawiera wymagających deklaracji alergenów.

Pieczeń Bawarska CL/AF

Mieszanka bez składników E i bez alergenów. Zawiera pieprz, kolendrę gałkę muszkatołową i lekką nutę dymu. Do pieczeni grubo i drobnorozdrobnionych.

Crusty Dust

Kompletna mieszanka o egzotycznej nucie - do potraw z grilla, pieczeni, sałatek, dipów i masła ziołowego.

Sos pomidorowy - sos bolognese CL/AF

Zagęstnik przyprawowy do sosów, mięs mielonych, do spagetti, bolognese oraz do lasagni. Nie zawiera wymaganych deklaracji alergenów. 

Gyros ROT CL/AF

Mieszanka do przyprawiania mięsa (gyrosa, szaszłyków, dań z patelni, pieczeni, boczków, żeberek, steków czy gulaszu), nie zawiera alergenów. Czerwona sól z rozmarynem, tymiankiem i oregano.

Pieczeń Grillowa

Mieszanka naturalnych przypraw polecana do wszystkich wyrobów grillowych.

Kebab Alhambra bez glutaminianu sodu

Charakterna mieszanka przyprawowa z wyrazistymi cząstkami marchwi, cebuli i ziół. Dosmacza mięsa siekane i pieczone.

Steako Uniwersal

Naturalna kompozycja przypraw do steków i mięs z grilla.

Kebab Hindi

Ziołowa, jasna mieszanka przyprawowa, szczególnie do donera/kebaba drobiowego.

Posypka Myśliwska

Gruboziarnista, kolorowa posypka do wszystkich rodzajów pieczeni, boczków, mięs parzonych i wyrobów z grilla.

Emulsja - Cebuli smażonej

Płynna przyprawa do wędlin, metek i wyrobów peklowanych gotowych.

Glazura

Preparat do sporządzania emulsji wytwarzającej powłokę ciemnobrązową podczas pieczenia.

Kolatin Rustikal bez glutaminianu sodu

Zestaw środków do szynki np: farmerskiej, szwarcwaldzkiej, burgunckiej i podobnych wyrobów peklowanych, surowych na sucho – NIE ZAWIERA glutaminianu sodu.

Kolatin Rustikal

Zestaw środków z przyprawami do szynki np: farmerskiej, szwarcwaldzkiej, burgunckiej i podobnych wyrobów peklowanych, surowych na sucho.

Przyprawa do dziczyzny CL/AF

Kompletna mieszanka do dziczyzny – mięsa i wędlin, przyprawy naturalne z grzybami leśnymi.

Kiełbasa myśliwska

Mieszanka przyprawowa do kiełbas podsuszanych z delikatną nutą jałowca.

Rycerska

Mieszanka przypraw, nuta bałkańskich przypraw, nadaje się do wyrobów z dziczyzny.

Aromat - smażonego kurczaka

Do produkcji wyrobów mięsnych i wędlin.

Aromat - pieczonego kurczaka

Naturalne przyprawy do wyrobów mięsnych i wędlin.

Esencja  czosnku

Płynny koncentrat przyprawowy do mięsa i wędlin.

Marynata Gyros Fix CL/AF

Nie zawiera substancji E ani alergenów. Typowy smak gyros z wyraźnymi ziołami, do marynowania wyrobów mięsnych - w patelni, szaszłyków, mielonych itp.

Marynata Barbecue American Bacon CL

Gęsta pasta o czerwonej barwie, nie zawiera E. Do przyprawiania i marynowania potraw z wieprzowiny, wołowiny, drobiu i warzyw - z patelni i grilla..

Marynata Bistro Bordeaux CL

Środek do marynowania i przyprawiania wyrobów na grilla na bazie wina Bordeaux do steków i karczków.

Esencja papryki w płynie CL/AF

Naturalny ekstrakt przyprawowy do dosmaczania i kolorowania wyrobów mięsnych, nie zawiera alergenów i glutenu.

Bacon

Posypka do szynek pieczonych, boczku i mięs garmażeryjnych

Bacon Grill Mix

Bekonowa posypka do mięs, boczków i pieczeni.

Salceson Ozorkowy CL

Kompletna mieszanka z nutą pieprzu, goździków, majeranku, kolendry i chilli. Nie zawiera składników z oznaczeniem E.

Przyprawa Śląska KRUPNIOK BIAŁY

Mieszanka do wyrobów bez udziału krwi – kaszanka, salceson, wyroby garmażeryjne: gołąbki, pierogi.

Pasztet ze słoika b/gl,

Bez glutaminianu sodu i bez fosoranów – naturalne przyprawy, zioła

Pasztetowa ze słoika

Naturalne przyprawy, mieszanka do pasztetu ze słoika

Pasztet cielęcy

Przyprawa do pasztetu, typowy smak "złotej pasztetowej"

Pasztet kremowy V

Kompletny preparat przyprawowy z zagęstnikiem.

Pasztet Ardeński

Preparat przyprawowy do pasztetów gotowanych.

Pasztet Ardeński V

Mieszanka do pasztetów z wanilią.

Metka cebulowa CL/AF

Seria bez glutenu i alergenów, zapewnia typowy posmak cebuli kalifornijskiej

Metka CL/AF

Seria bez glutenu i alergenów, kompletna mieszanka do sporządzenia metki brunszwickiej.

Chorizo CL/AF

Preparat na bazie papryki, chilli, pieprzu i czosnku do przyprawiania i produkcji kiełbasy surowej twardej.

 

Sal Met Metka Herbaciana

Środek do dojrzewania wędlin surowych na bazie laktozy. Delikatny smak metki z aromatem rumu.

 

Polska surowa pikantna

Mieszanka do kiełbasy polskiej surowej, twardej jak i smarowanej. Zawiera pieprz, gałkę, gorczycę i czosnek

Sal Met PIEPRZOWA HOT

Mieszanka do wędlin surowych, zawiera aromaty i przyprawy.

Winerka / Frankfurterka CL/AF

Pikantna mieszanka bez E i alergenów, nuta pieprzu, gałki, imbiru i kminku.

Szynkowa CL

Przyprawa do kiełbasy szynkowej i szynki mielonej. Seria bez glutenu i laktozy.

Przyprawy do kiełbas surowych, wędzonych, salami i metki

Parówki

Przyprawy do kiełbas średnio i gruborozdrobnionych

Podwawelska

Mieszanka wzorowana na najlepszych tradycjach smakowych.

 

Śląska AF

Mieszanka przyprawowa do kiełbas parzonych, bez alergenów.

Rycerska

Nuta bałkańskich przypraw, nadaje się do wyrobów z dziczyzny.

Krucha B/GL

Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy kruchej bez glutaminianu sodu.

Krucha

Preparat zapewnia korzystny zgrys typowy dla wyrobów wiejskich.

Tuchowska

Pozwala uwydatnić się smakom w czasie podgrzewania lub grillowania.

 

Zwyczajna

Przyprawa z wyraźnymi cząstkami ziół.

 

Kabanos staropolski

Kompletna mieszanka do kabanosa staropolskiego, aromatyczny, pikantny smak.

Domowa na grubym pieprzu

Naturalna przyprawa do kiełbas parzonych i pieczonych, wyraźny łamany pieprz czarny

Biała grillowa z majerankiem

Mieszanka przyprawowa do kiełbasy białej grillowej z majerankiem.

Kminkowa CL

Preparat przyprawowy do kiełbasy kminkowej lub innych wędlin parzonych.

Krakowska

Legendarna mieszanka, tu króluje mięso i delikatne aromaty przypraw.

Kiełbasa myśliwska

Przyprawa do kiełbas podsuszanych z delikatną nutą jałowca.

Kiełbasa szlachcica

Mieszanka do wędlin parzonych z nutą pieprzu białego i ziołowego.

Parówka wiedeńska H

Kompozycja przypraw naturalnych i aromatów przypraw

Parówka Kombi K

Kompletna mieszanka do parówek, kiełbasek do zgrzania

Parówka Kombi bez glutaminianu sodu

Kompletna mieszanka do wędlin parzonych np; parówek

Winerka CL "Golden Spice"

Mieszanka do parówek do zgrzania, nuta pieprzu, gałki, imbiru i papryki.

Kiełbasa pikantna Teufle CL/AF

Do produkcji kiełbas parzonych, surowych czy pieczeni. Nie zawiera składników E ani alergenów. Nuta chilli, papryki i pieprzu.

Swojska słoikowa

Kompletna mieszanka do kiełbasy słoikowej.

Ślimaczki

Kiełbaski nadziewane w jelito baranie i zwijane w ślimaczki są atrakcją na grillu.

Kiełbasa do smażenia z cytryną

Mieszanka przyprawowa do kiełbasy do smażenia z cytryną.

Kabanos

Przyprawa naturalna do kabanosów.

Kiełbasa ze słoika

Preparat z żelatyną do produkcji kiełbasy swojskiej ze słoika.

 

Swojska

Wyraźna nuta czosnku.

Żywiecka

Mieszanka o aromatycznym i pikantnym smaku.

Śląska z kolendrą CL/AF

Kompletna mieszanka do kiełbasy śląskiej z kolendrą

bez glutaminianu sodu

Śląska z kolendrą

Przyprawa wzmocniona kolendrą.

Dębicka

Kompletna mieszanka do kiełbasy dębickiej.

Smaczek

Przedłuża smak użytych przypraw na dłużej, na bazie naturalnych przypraw.

Szynka piwna

Preparat do produkcji kiełbas parzonych i pieczeni.

Lisiecka Jasna

Doskonale komponuje się z wkładem schabowym.

 

 Oferta

Zamówienia

tel: + 48 600 278 663

tel: + 48 602 667 092

tel: + 48 32 419 08 80

tel: + 48 32 415 57 77

Godziny otwarcia

Poniedziałek-piątek 7:00 - 15:00

PPUH SMAKPOL SP. Z O.O.

ul . Łąkowa 26 L

47-400 Racibórz