nr artykułu artykuł opis skład dawkowanie

4070

 

NUBASSA

Nubassan C

Wzmacniacz kutrowy na bazie cytrynianów z emulgatorem.

 

Cytrynian sodowy, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

 

3-4 g/kg masy

PL4207

 

NUBASSA

Kombi Lak B

Uniwersalny wzmacniacz kutrowy utrzymujący wiązanie. Bez wybarwiacza.

 

Difosforany

5 g/kg mięsa i tłuszczu

max. 10 g/kg mięsa przy wyrobach peklowanych, gotowanych

4051

 

NUBASSA

Bratfest

Emulgator do homogenizowanych wędlin gotowanych. Zapobiega osadzaniu się tłuszczu. Zmniejsza ubytki podczas gotowania.

 

Mono- i diglicerydy, cukry

5 g/kg masy

4155

 

NUBASSA

Nuba Fosrot Suoer E

Wzmacniacz kutrowy z foisforanami i emulgatorem, stabilizator barwy, środek utrzymujacy świeżość i wzmacniacz smaku

 

Stabilizatory, emulgatory, przeciwutleniacz, dekstroza, tłuszcz roślinny, zakwaszacz, ekstrakty przypraw

5 g / kg mięsa i tłuszczu