Szwajcarska firma Suhner jest znanym producentem maszyn do uplastyczniania mięsa.

Jej nastrzykiwarki i masownice są znane na całym świecie . W Polsce można je spotkać w wielu zakładach mięsnych. Maszyny te były i są cenione na rynku maszyn używanych i nowych.

Firma Suhner prowadzi również sprzedaż małych masownic dla gastronomii.

Ma w związku z tym w swojej ofercie urządzenia do skruszania mięsa od 20 litrów pojemności (optymalna dla barów i małych restauracji) po 7000 litrów dla zakładów mięsnych. Czy to z chłodzeniem z użyciem już gotowych programów czy bez, czy to na mięsa drobne czy mięśnie, zawsze otrzymacie Państwo produkt o najwyższym standardzie.

Nastrzykiwarki w wielu odmianach dla mięsa , ryb i drobiu zapewniają peklowanie mięs, solenie, marynowanie i aromatyzowanie Państwa produktu wg zapisanych parametrów w sterowaniu komputerowym.

Te 70 lat doświadczeń rodzinnej firmy Suhner to również opracowany środek do nastrzyku mięs.

Firma Suhner w latach 60-tych po doświadczeniach na rynku szwajcarskim wprowadziła do sprzedaży (oprócz już rozwiniętej produkcji maszyn ) także mieszanki do sporządzania solanek. Doświadczenia z tego rynku, gdzie jakość i cechy zachęcające do kupna wędzonek zawsze podlegały ostrej ocenie konsumenta i konkurencji - zrodziło ten produkt.

Firma Smakpol od lat 90-tych, w różnych okresach i w różnych warunkach związanych z trendami na rynku, zawsze go wdrażała w zakładach. Produkty oprócz niskiego ubytku termicznego cechował i cechuje smak akceptowany również w Polsce.To w dziedzinie przypraw i dodatków do produkcji rzadki przypadek produktu, który przez tyle lat jest stosowany w zakładach mięsnych.

Schinkenastrosol to mieszanka do sporządzania solanki do niskowydajnych wędzonek - gdzie jest odtwarzany naturalny smak peklowanego mięsa i to w sposób godzący jakość premium z opłacalnością produkcji. Jest on sprzedawany od 20 lat na rynku polskim i zawsze gdy producenci poszukiwali produktu o akceptowanym smaku i wyglądzie – sięgali po Schinkenastrosol. Można powiedzieć, że obecne trendy i zapotrzebowanie rynku sprzyja stosowaniu tego środka. Akceptowana cena i walory smakowe produktu właśnie teraz czynią go hitem.

W ciągu tych 20 lat bytności na rynku polskim poznaliśmy dobrze duże możliwości tego środka co zaowocowało różnorodnością receptur na produkty w klasie Premium. Nasi technolodzy nie raz pomagali tworzyć na różnym surowcu dobre jakościowo produkty. Umożliwiało to duże spektrum działania tej mieszanki.