Produkty ze słoika- kiełbasa, gulasz, kaszanka czy pasztet to część naszej tradycji kulinarnej.

 

Śmiało można stwierdzić , że mięso odgrywa w odżywianiu człowieka kluczową rolę , z tego zaś faktu wypływa konieczność jak najracjonalniejszego jego wykorzystania. Sprzyja temu od lat technologia produkcji półkonserw i konserw. Ich duże walory smakowe zdecydowały, że konsument chętnie po nie sięga.

 

Trwałość i łatwość przechowywania to ważne argumenty, gdy mamy ograniczenia w dostępie do produktów naszego ulubionego producenta . Produkty ze słoika często zabierane za granicę i podstawą do szybkiego przygotowania posiłku po pracy.

 

Technologia produkcjinaturalny sposób konserwacji poprzez parzenie słoików w kotle sprawia , że stosowanie konserwantów i emulgatorów nie jest konieczne. Stosowane w mieszankach naturalne przyprawy i składniki pozwalają przyprawom w zamkniętym słoiku doskonale aromatyzować gulasz czy pasztet. Wszystko co stworzyła przyroda prezentowane jest nam na talerzu. Wiedziały o tym nasze babcie, które chętnie te produkty robiły w swoich kuchniach. Dzisiejsze tempo życia i wielorakość obowiązków sprawia, że kiełbasy ze słoika pozwalają nam urozmaicić przygotowywane posiłki .

 

Tym bardziej chętnie po nie sięgamy jeśli kupujemy je w sklepach naszych lokalnych producentów. Procentuje tu zaufanie , aprobowany smak i jakość którą daje nam bliski producent”.

 

Dla producenta i sprzedawców to jeszcze jedna bezpieczna forma zwiększenia sprzedaży. W ankietach polecanych sobie produktów wyroby ze słoika zajmują wysokie pozycje u stałych klientów. Nie bez znaczenia jest fakt, że wielu producentów podkreśla w reklamie ich eko-charakter jako wynik dbałości o zdrowie konsumenta.

 

Przyprawy do wyrobów ze słoika :

- kiełbasa ze słoika - dawkowanie – 20 g / kg

- pasztet ze słoika- dawkowanie- 8 g / kg

- gulasz angielskiTyrolska FIX dawkowanie 15 – 18 g

- salceson ze słoikadawkowanie 5 g

- smalec ze słoika- dawkowanie wg receptury

- tuszonka ze słoika- dawkowanie wg receptury

 

Ta grupa produktu jest grupą rozwojową i dlatego też prosimy o zapytania do firmy o nowości.