Produkty szybko dojrzewające coraz częściej spotykamy na naszych stołach. Są one dobrze odbierane przez konsumentów – jako znak naszej przynależności do świata smakoszy.

 

Obecny postęp w technologii produkcji sprawia, że staje się to możliwe bez udziału kosztownych urządzeń. Jest możliwe odtworzenie właściwych walorów smakowych dla surowych szybkodojrzewających wyrobów u Państwa w zakładzie dzięki nowym a powszechnie już stosowanym technologiom.

 

Szynka surowa – szybkodojrzewająca „Spitzenklasse” – NUBASSA.

 

Wyrób wysokojakościowy, aromatyczny, peklowany w procesie kombinowanym – na mokro i sucho w oparciu o produkt NUBA Roh Pok WL/PH. Ta nowoczesna kombinacja umożliwia szybkie dojrzewanie (8-10 dni) przy niskich ubytkach (90-95%). Możliwe staje się optymalne utrzymanie pH, przez co proces dojrzewania jest łatwy do kontroli.

 

Ta wyjątkowa kompozycja przypraw i naturalnych aromatów sprawia, że produkt pozyskuje łagodny aromat peklowania i delikatną kruchą strukturę.

 

 

Możliwe jest tez poddanie produktu obróbce termicznej (należy zmniejszyć dawkowanie peklosoli) i uzyskujemy szynkę lokującą się w grupie produktów luksusowych.

 

Salami – surowe, z zachowaniem tradycyjnych zasad produkcji, czy o szybkim procesie dojrzewania jest zawsze wsparte dobrą kompozycja smakową.

 

Polecamy sprawdzone na naszym rynku produkty do wyrobów surowych:

 

  • SALAMI SUPER Nubassa – dawkowanie 15 g/kg masy – pełna kompozycja smakowa także do salami parzonego

  • METKA CEBULOWA Nubassa – dawkowaie 12 g / kg masy – zapewnia charakterystyczny, aromatyczny smak właściwy dla metki cebulowej