nr artykułu artykuł opis skład dawkowanie

16341

KKS

Aalrauch

Preparat dymu

Cukry, preparat dymu

0,5 – 3 g na kg masy, 10-15 g na l solanki

6320

KKS

Emulsja cebuli smażonej

Płynna przyprawa do wędlin gotowanych i wyrobów peklowanych gotowanych

Cukry, aromat cebuli smażonej

1-3 g na kg masy, 8-10 g na l solanki

6330

KKS

Emulsja czosnku

Płynna przyprawa do mięsa i wędlin.

Koncentrat – trwały smak.

Dekstroza, naturalne aromaty przyprawowe, olej czosnkowy

1-3 g na kg masy, 8-10 g na l solanki

6365

KKS

Emulsja papryki

Płynna przyprawa do mięsa i wędlin

Olej roślinny, ekstrakt papryki

33-4 g na l zupy lub sosu,

1-2 g na kg masy

6120

KKS

Weichin SZ

Preparat do namaczania skórek, do oddzielania błony śluzowej przy ozorach wieprzowych i wołowych. Zmniejsza ubytki podczas parzenia, zapobiega rozwojowi bakterii. Nadaje się również do płukania urządzeń do peklowania.

Kwas mlekowy, kwas winny, cukry, ekstrakt czerwonego wina

20 g na l wody (do gotowania ozorów), 30 g na l wody (do skórek), 100 g na l wody do płukania

5540

NUBASSA

Papryka

w płynie

Ekstrakt przyprawowy do przyprawiania wyrobów mięsnych.

Naturalny ekstrakt papryki, cukry

wg uznania

( 1-2 g/kg )

4702

NUBASSA

Baktoferment 61

Kultury startowe do produkcji wędlin surowych.

 

0,5 g/kg farszu

4345

NUBASSA

NUBLY

Preparat z dodatkami przyprawowymi do pasty kremowej szynkowej.

Białko mleka, skrobia, dekstroza, E412, sól kuch., hydrolizat, E300, aromaty, E120, dym

60 g/kg masy

 

5230

 

KKS

RX 88

NOWOŚĆ SMAKOWA

Płynna przyprawa smakowa do wszystkich rustykalnych produktów peklowanych o delikatnej nucie orzecha włoskiego, cebuli i czosnku

Laktoza, woda, przyprawy

25 g na kg peklosoli

10 g na l solanki

03-042

KKS

SMAKOVIT

Płynny środek przyprawowy

Zalewa smakowa do solanek z dominującym smakiem wina burgundzkiego. Doskonała baza do formułowania nowego smaku w szynkach i wędlinach.

Wino, ekstrakty pieprzu, papryki i selera. Wzmacniacz smaku E621.

1 g/kg mięsa

4350

NUBASSA

Nuba MURBIN

Śól do skruszania mięs, zarówno do masowania jak i do nastrzyku.

 

Sól kuch., glukoza, reg.kwas.:E331, E262, E500, przeciwutl. E300, E316, aromaty

Przy nastrzyku:

15% - 15 g / kg mięsa

25% - 25 g / kg mięsa

lub

15 g / 0,1 kg wody/mięsa

3620

KKS

Kibolan W

Preparat smakowy do wędlin parzonych i gotowanych oraz do wyrobów peklowanych gotowanych

Minerały, cukry i białko mlekowe

5-10 g na kg masy

40-60 g na l solanki

4005

KKS

PROPIDIN 2000

Preparat do produkcji wyrobów trwałych i półtrwałych,zawiera kultury startowe

Cukry, kultury startowe

5 g / kg masy