Firma Nubassa – to 85 lat na rynku przypraw i dodatków do przetwórstwa mięsa, drobiu i ryb.

 

Nubassa obsługuje zarówno duże - sieciowe firmy przetwórcze jak i średnie - często też działające w gastronomii.

Oprócz technologii bazujących na tradycji – gdzie liczą się utrwalone, znane walory wyrobów, firma proponuje też nowe produkty o nowych smakach.

 

Marka ta zawdzięcza swoją pozycje specjalisty od smaku walorom selekcjonowania i kontroli kupowanych przypraw . W laboratorium wg najnowszych standardów przyprawy i dodatki są kontrolowane tak, aby każda partia mieszanek posiadała zawsze te same cechy smakowe.

Zakład po rozbudowie stanowi nowoczesną mieszalnię gdzie od momentu składowania poprzez proces produkcji i przechowywania zachowana jest higiena .W finale otrzymujecie Państwo chroniony w odpornym na uszkodzenia opakowaniu produkt, który zachowa jakość przyprawy w drodze od producenta do państwa magazynu.

Opakowania występują w standardzie – 1,5 kg.

 

W Polsce Nubassa jest znana od wielu lat , z firmą Smakpol od 15 lat zaopatruje zakłady mięsne.

Polecamy :

 

  • Smaczek dawkowanie – 0,5 – 1 g / kg masy – niweluje posmak tłuszczu w kiełbasach i solankach

  • Parówka wiedeńska H dawkowanie 4g/kg masy – przyprawa o bogatym bukiecie smakowym

  • Parówka wiedeńska Gold dawkowanie 10g/kg masy-mieszanka typu combi -kompletna

  • Parówkowa Combi dawkowanie 7-8 g/kg masy - mieszanka kompletna

  • Salami Super dawkowanie 15g/kg masy - kompletna przyprawa do salami – super smak

  • Podwawelska dawkowanie 5g/kg masy – przyprawa, która nadaje pełnię smaku – podwawelską

  • Śląska dawkowanie 6-7g/kg masy - bardzo dobrze skomponowany smakowo standard

  • Alpia dawkowanie 6-7g/kg masy - doskonała kompozycja przypraw do kiełbasy krakowskiej parzonej

  • Dębicka dawkowanie 4-6g/kg masy - przyprawa tłumiąca skutecznie obce posmaki- mięsna

  • Zwyczajna - dawkowanie 6g/kg masy - popularna kiełbasa zyskuje z tą przyprawą

  • Nuba Kombi LAKdawkowanie 5g/kg masy w różnych wariantach- czy to do kutrowania czy do peklowania Nuba Kombi LAK- dawkowanie 25g/l solanki. Kompozycja di-fosforanów -odtwarzająca wiążące naturalne właściwości mięsa.


 

SZYNKA SZEFA

Proponujemy Państwu w oparciu o Nuba Kombi lak specjal – wyjątkowo wydajną wspaniale soczystą „szynkę szefa” Ten płynny środek do peklowania ma niskie dawkowanie i zapewnia dobre wydajności z zachowaniem wspaniałej jakości „szynki szefa”. Wyroby wytwarzane na bazie Nuba kombi laku Specjal mogą być oferowane na bazie dwufosforanów lub cytrynianów.


 



Kilka odmian smakowych – czy to w formie „czystej”, czy w odmianie z winem burgundzkim czy też akceptowany delikatny posmak szparagów lub miodu … masz to w jednym komplecie.

Otrzymany produkt utrzymuje zwartą konsystencję, posiada uwydatniony aromat peklowania zarówno w szynkach, baleronach jak i boczkach.