NASTRZYKIWARKA RĘCZNA GASTRONOMICZNA


To od tego urządzenia zależy czy potem praca wykonana przez marynator pozwoli by każdy kawałek mięsa smakował tak samo dobrze.

Na pełny koncept składa się:
- przyprawa do marynowania (zalewowo lub poprzez nastrzyk
- krótki czas marynowania i większa soczystość)
- aplikator rosołumarynator

wiecej...

 

 

 

MARYNATOR PRÓŻNIOWY


Procesy marynowania mięsa są znane od wieków. To dzięki namaczaniu w zalewie mięso zyskuje aromat przypraw, skrusza się i jest soczyste. Okazało się też, że procesy te lepiej przebiegają w naczyniu, w którym wytworzymy próżnię. To ona powoduje, że żmudny proces przenikania zalewy do środka mięsa zostaje skrócony i to znacznie. Stwierdzono również, że jeśli mięso będzie „masowane” to wpłynie to korzystnie na równomierne rozłożenie się zalewy w mięśniach. Ta technologia skruszania mięsa z użyciem marynatora znalazła zastosowanie w gastronomii. 

 

wiecej...

 

 

 

SMAŻALNIK CIŚNIENIOWY


Urządzenie do smażenia mięs pod ciśnieniem jest metodą na utrzymanie w mięsie cech sprzyjających konsumpcji - jak soczystość, kruchość i właściwy zgryz. Szczególnie cenne cechy w produktach panierowanych jak elementy kurczaka po amerykańsku, ryb w panierce czy warzyw. Przygotowane uprzednio elementy (skrzydełka, pałki czy fileciki) po procesie marynowania są soczyste i łatwe do panierowania.By tak przygotowany surowiec przybrał atrakcyjną do konsumpcji formę kurczaka po amerykańsku należy go właściwie upiec. Smażalnik ciśnieniowy jest najwłaściwszym do tego urządzeniem.

 

 

wiecej...