MASOWNICE

 

Masownice Tender-Vac szwajcarskiej firmy Suhner są urządzeniami od lat stosowanymi w zakładach mięsnych do peklowania, marynowania, aromatyzowania, mieszania w próżni i peklowania na sucho różnych mięs w tym drobiu i ryb.


Szczególnie polecane są do:

 

 

  • mięs wieprzowych z i bez kości
  • mięs wołowych
  • cielęciny
  • drobiu w tym całych sztuk
  • dziczyzny
  • ryb


Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zabezpiecza higienę w produkcie końcowym. Mocna pompa wytwarza wysoką próżnie co sprzyja procesowi uplastyczniania mięsa. Proporcje bębna i jego ukształtowanie wnętrz pozwalają elementom mięsnym zachować naturalną strukturę właściwą wyrobom tradycyjnym. Urządzenie może być wyposażone w układ chłodzenia.

 

Wszystko po to byście Państwo mieli możliwość sterowania wieloma parametrami masowania. Wielofunkcyjny mikroprocesorowy układ sterowania posiada wiele stałych programów, które wspomagają użytkownika w doborze optymalnych parametrów procesu i jego trwania.


Urządzenia są produkowane w trzech grupach konstrukcyjnych :

 

 

  • małe o pojemności od 20 do 200 litrów
  • średnie o pojemności od 400 do 1200 litrów
  • duże o pojemności od 2000 do 7000 litrów.