nr artykułu artykuł opis skład dawkowanie

19413

 

NUBASSA

Podwawelska

 

Preparat przyprawowy do kiełbasy podwawelskiej

Ze stabilizatorem barwy I środkiem utrzymującym świeżość

 

Przyprawy i ekstrakty przypraw na bazie dekstrozy i soli kuchennej, glutaminian sodu, kwas askorbinowy

5g/kg masy

19429

 

NUBASSA

Śląska

 

 

Preparat przyprawowy do kiełbasy śląskiej

askorbinowy I izoaskorbinian sodu

 

Przyprawy i ekstrakty przypraw na bazie dekstrozy I soli kuchennej, glutaminian sodu, kwas

5-6 g/kg masy

19508

 

NUBASSA

Zwyczajna

 

Preparat przyprawowy do kiełbasy zwyczajnej

 

Subst. wzmacn. smak i zapach, dekstroza, sól kuch., ekstrakty przypraw

 

6 g / kg mięsa

 

1019434

 

NUBASSA

Krucha

Preparat przyprawowy do aromatycznej kiełbasy kruchej

Laktoza, przyprawy, subst. wzmacn. smak i zapach, zakwaszacz, reg. Kwasowosci, cukry, aromat, przyprawy

 

30 g / kg masy

2890

 

NUBASSA

Kiełbasa Biała

 

Preparat przyprawowy do kiełbasy białej.

 

Przyprawy, dekstroza, glukoza, glutaminian sodu, sól, ekstrakty przypraw

4 g / kg

2760

 

NUBASSA

Kiełbasa śniadaniowa

 

Preparat przyprawowy do kiełbasy śniadaniowej.

 

Przyprawy, cukry

7 g/kg masy

 

 

SMAKPOL

Kiełbasa SWOJSKA

Preparat przyprawowy do produkcji kiełbasy swojskiej.

 

Przyprawy nat., koncentrat czosnku

20 g / kg mięsa

 

 

SMAKPOL

Kabanosy

 

Preparat przyprawowy do kabanosów.

 

Glukoza, subst. wzmacn. smak i zapach, przeciwutleniacz, przyprawy

5 g / kg masy

 

 

SMAKPOL

Frankfurterki

 

Kompletny preparat przyprawpwy do frankfurterek.

 

Przyprawy, stabilizatory, przeciwutleniacz

1 kg / 100 kg masy

 

 

SMAKPOL

Grillowa z majerankiem

 

Do kiełbasy białej parzonej lub surowej

Glukoza, subst. wzmacn. smak i zapach, przeciwutleniacz, przyprawy

5 g / kg masy

2017

Kiełbasa do smażenia bez cytryny

 

Preparat przyprawowy do wędlin gotowanych.

 

Przyprawy, aromaty, cukry, subst. wzmacn. smak i zapach

5 g / kg masy